Vis- en Garnalenhandel

Buitenlandse visspecialiteiten

Vishandel TEL logo Vis- en Garnalenhandel Buitenlandse visspecialteiten

Vishandel Tel, de Groothandel

Begonnen als een viswinkel met daarnaast een markthandel, heeft het bedrijf zich in de afgelopen 50 jaar weten uit te breiden tot een van de grootste importeurs op het gebied van garnalen en buitenlandse vissoorten.


50 jaar ervaring heeft een breed internationaal netwerk opgeleverd van betrouwbare handelspartners die net als wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Mede door de nauwe samenwerking met prim7star en onze directe import uit o.a. India en Bangladesh kunnen wij deze producten aanbieden voor een scherpe prijs. Ondanks deze bestaande contacten blijft Vishandel Tel een bedrijf in beweging. Altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen, zoals de ontwikkeling van onze eigen Merknaam “Ocean Delight”.


Verse Vis uit IJsland

Voor de leveringen van verse vis uit IJsland, werken wij zeer nauw samen met gerenommeerde plaatselijke leveranciers.3 keer per week krijgen wij aangeleverd zowel via de weg als met luchtvracht.

De visgronden rond IJsland zijn zeer rijk. Er wordt gevist op pelagische soorten zoals haring, platvissen en schol, en ook op langoustines. Maar de belangrijkste vissoorten zijn jagers zoals roodbaars, schelvis en kabeljauw.

De IJslandse vis staat bekend om zijn kwaliteit en  is altijd gevangen op een verantwoorde manier. De vis wordt bewerkt volgens de hoogste industriële standaards.

Met een ingewikkeld systeem van regels zorgt de overheid ervoor dat er nooit teveel gevist wordt. De vis is dan ook MSC gecertificeerd. Hieruit blijkt wel dat zij de gehele keten goed onder controle hebben.


Noordzeevis uit IJmuiden

Vishandel Tel is ambassadeur van de Stichting Noordzeevis uit IJmuiden.

De stichting Noordzeevis uit IJmuiden zet zich samen met  plaatselijke ambassadeurs in om vis uit de gelijknamige plaats op de (menu)kaart te zetten.

De eerste community-bijeenkomsten met regionale ondernemers en stakeholders uit de regio IJmuiden hebben plaatsgevonden op uitnodiging van het Nederlands Visbureau. Met een nieuwe stichting zal een enthousiaste groep zich gaan inzetten om Noordzeevis prominent onder de aandacht te brengen van ondernemers in de handel, horeca evenals bij consumenten.

Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van het visbureau.


Info over levering en assortiment?  Bel 0255-537831

Heeft u vragen aan Vishandel Tel, de groothandel in IJmuiden? Laat een bericht achter!

Vishandel TEL, groothandel in vis, garnalen en buitenlandse vis