Vis- en Garnalenhandel

Buitenlandse visspecialiteiten

Vishandel TEL logo Vis- en Garnalenhandel Buitenlandse visspecialteiten

Laatste nieuws en tips over vishandel TEL

Overname Hoogendijk Import Export B.V. door Vishandel Tel

20 mei 2017 (Bron Visserijnieuws d.d. mei 2017)


Nieuws over Vishandel Tel  

IJmuiden/ Vlaardingen – Vis- en garnalenhandel Tel uit IJmuiden heeft een strategisch belang genomen in de Vlaardingse visimporteur Hoogendijk Import Export B.V.

Tegelijkertijd heeft de huidige commercieel directeur Leo Hattenbach zijn aandelenpakket in Hoogendijk uitgebreid.


Algemeen directeur Jaap Hoogendijk (58) heeft met deze transacties al zijn aandelen in de vennootschap verkocht en zal in de loop van dit jaar zijn functie neerleggen. Er is geen opvolging vanuit de familie en daarmee komt er binnenkort een einde aan een lange familietraditie; Jaap Hoogendijk is de tiende generatie Hoogendijk die actief is in de visserij en vis- en haringhandel.

Hoogendijk importeert diepvriesvis en visproducten uit alle continenten en levert aan groothandels en industrie in bijna alle landen in Europa. Hoogendijk Import Export zal onder de nieuwe aandeelhouders zelfstandig en onder de huidige naam worden voortgezet met Leo Hattenbach als algemeen directeur aan het roer.

Vishandel Tel is een vis- en garnalengroothandel met eigen winkels en is tevens een bekend horecaleverancier. Tel heeft al deelnemingen in Kegge Garnalenhandel (machinaal in Nederland gepelde garnalen), in VD119 (visgroothandel in Volendam) en Marisa Fisheries in Suriname (rederij met eigen verwerking in Paramaribo). De eigenaren Ronald Jonker en Rick Tel zien met deze vierde deelneming mogelijkheden voor groei in Europa via het uitgebreide klantennetwerk van Hoogendijk.