Vis- en Garnalenhandel

Buitenlandse visspecialiteiten

Vishandel TEL logo Vis- en Garnalenhandel Buitenlandse visspecialteiten

Heerlijke visrecepten van vishandel TEL

Pittige zalmloempiaatjes


Lekker voor bij de borrel! Deze pittige zalmloempiaatjes staan in een handomdraai op tafel en je kunt zelf bepalen hoe pittig je ze maakt.


Bereiding

1. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de uienreepjes 5 minuten op een laag vuur. Laat het vocht van de zalm aflopen en verdeel de zalm in kleine stukjes. Meng de ui in een schaaltje met de barbecuesaus, de zalm, de koriander en de tabasco naar smaak (hoe meer hoe pittiger).


2. Knip de loempiavelletjes in vieren en leg de stukken naast elkaar op het aanrecht. Schep in het midden van elk loempiavelletje een lepel van het zalmmengsel. Vouw eerst de zijkanten van het loempiavelletje erover, maak ze nat met een beetje water en vouw vervolgens de onder- en de bovenkant erover. Leg de loempiaatjes ondersteboven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bewaar de loempiaatjes eventueel tot gebruik in de koelkast. Goed afdekken met plasticfolie!


3. Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrijk de pakketjes met een beetje olie en bak ze in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin. Warm serveren.

Wijntip: Alsace Riesling, een droge wijn die een perfecte harmonie vormt met de meeste visgerechten.


Visrecepten Vishandel Tel Pijlinktvis gevuld met pijnboompitten.jpg

Ingrediënten

1 blikje zalm (225 gram)

1 ui

3 el slaolie

4 el barbecuesaus

tabasco

2 el fijngehakte koriander (of uit de diepvries van Darégal)

3 loempiavellen


Bron:Visrecepten.nl

Voorgerecht

Bereidingstijd: <30 min.

Aantal personen: 4 personen

Energie: 67 kCal