Vis- en Garnalenhandel

Buitenlandse visspecialiteiten

Vishandel TEL logo Vis- en Garnalenhandel Buitenlandse visspecialteiten

Heerlijke visrecepten van vishandel TEL

Gestoomde tongfilet in paksoi met chili-olie


Wist je dat paksoi een echte vitaminebom is? Het behoort dan ook tot een van de meeste gezonde groenten. Doe vanavond extra gezond en kies voor dit heerlijke visrecept: gestoomde tongfilet in paksoi met chili-olie. Niet zo gek op paksoi? Neem dan gerust Chinese kool of spitskool voor in dit visgerecht.Bereiding

1. Haal 8 grote bladeren van de struik paksoi. Snijd de rest van de paksoi klein.


2. Bestrooi de tongfilets met zout en peper en rol ze in de paksoibladeren. Steek vast met een cocktailprikker of bind er een keukentouwtje om.


3. Verhit in een hapjespan 2 el olie. Bak de gesneden paksoi 1 minuut. Schep de rijst erdoor en roerbak tot de korrels glanzen. Schenk de kokosmelk en 350 ml water in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Stoom intussen de tongrolletjes op bakpapier in een stoombloem boven of in een stoommand in een pan met een laag kokend water in 8-10 minuten gaar.


4. Verhit de laatste 3 el olie in een koekenpan. Fruit de peperringetjes 2-3 minuten zachtjes in de warme olie. Neem de olie van het vuur. Neem de rijst van het vuur en laat 5 minuten rusten. Breng op smaak met zout en peper.


5. Schep de kokosrijst op 4 borden. Leg er de tongrolletjes bij en druppel er wat chili-olie over. Bestrooi met de seroendeng.TIP

In plaats van paksoi kun je ook Chinese kool of spitskool nemen.


Visrecepten Vishandel Tel Pijlinktvis gevuld met pijnboompitten.jpg

Ingrediënten

8 tongfilets van 60 g elk

1 paksoi

5 el zonnebloemolie

1 blik kokosmelk (400 ml)

300 g basmatirijst

1 kleine rode peper, in ringetjes

3 el seroendeng (Indonesisch strooisel van kokos, pinda’s en specerijen)


Bron:Visrecepten.nl

Hoofdgerecht

Bereidingstijd: <30 min.

Aantal personen: 4 personen

Energie: 685 kCal