Vis- en Garnalenhandel

Buitenlandse visspecialiteiten

Vishandel TEL logo Vis- en Garnalenhandel Buitenlandse visspecialteiten

Heerlijke visrecepten van vishandel TEL

Mulfilet uit de oven met aubergine


Bereiding

1. Snijd één aubergine in blokjes en de andere aubergine in plakken. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de blokjes aubergine rondom bruin. Schep de tomaten, olijven, kappertjes en de helft van de oregano erdoor. Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe en smoor de groente afgedekt in 15-20 minuten zachtjes tot het een rulle saus.


2. Verwarm de oven voor op 200 ˚C . Meng de komijn met wat zout en peper door 2 eetlepels citroenolijfolie en bestrijk de mulfilets met dit mengsel. Leg ze met het vel naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 5 minuten liggen. Schuif de bakplaat in de oven en bak de mulfilets in 10 minuten mooi bruin en gaar.


3. Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege. Leg de mulfilets op warme borden en strooi de resterende oregano erover. Leg de plakken aubergine ernaast en schep de gesmoorde aubergine erbij. Lekker met couscous of pasta.Visrecepten Vishandel Tel Pijlinktvis gevuld met pijnboompitten.jpg

Ingrediënten

8 mulfilets (60-80 g)

2 aubergines

6 eetlepels citroenolijfolie

500 g rijpe tomaten, in stukjes

100 g gemengde olijven

2 el kappertjes

3 eetlepels verse oregano

1 tl gemalen komijn

Bron:Visrecepten.nl

Voorgerecht

Bereidingstijd: >30 min.

Aantal personen: 4 personen

Energie: 370 kCal